Tilviea'dan yeni bir mesajınız var.

 

Merhaba, benim adım Loth NIVG. Tilviea gezeneninde yaşıyorum ve 875 yaşında bir delikanlıyım. Sedat Yıldız olarak isimlendirdiğim karakterim son teknoloji skandiyum bilgisayarımda bulunan, Entity World adında çevrimiçi bir oyun üzerinde oluşturuldu. Ben ve diğer yaşıtlarım arasında yaygın olan rol yapma oyununu, evreninizde zaten mevcut olan VR gözlükler ile oynanıyor.

Yaşadığım sağlık problemlerinden dolayı sizin evreninizde 9 ay, gerçekte ise 2 hafta kadar süre oyuna giremedim, bu yüzden karakterim kapalı durumdaydı. Tilviea'da yaklaşık 160 yıl önce ortaya çıkan Veties340X isimli salgın bir virüsün esiri altındayız. Bu virüs farklı gezegenlerden gelen turistler yüzünden Tilviea'ya bulaştı ve kendini toprakta saklayıp hızlıca çoğalabildiğinden dolayı henüz teknolojimiz bundan kurtulmaya yetmedi. Uzun süre toprağa bastığımızda bize bulaşıyor ve geçmesi ortalama 2 hafta sürüyor. Bu yüzden özel ayakkabılar ile dışarı çıkmak zorundayız, bir arkadaşımın Entitiy'ye yani sizin taktığınız isimle Dünya'ya eklenti olarak kodladığı Covid-19 paketini deneyimlediğiniz için salgın virüslerin ne denli can sıkıcı olduğunu biliyorsunuzdur.

İlk paragrafı okuduğunuzda yüzünüzde oluşan şaşkınlığı görür gibiyim. Normalde oyun kurallarına göre karakterlerimize gerçek dünyadan bilgi aktarmak yasak, bunun sonucu karakterin banlanması oluyor fakat son zamanlarda oyunda hiç moderatör göremiyorum, kaldı ki Entity de ki bir çok ülkede ve bir çok karakterde çeşitli hileler kullanıldığı açıkça görünebiliyor. Onlar banlanmıyorsa, ufak bir bilgi paylaştım diye bana da bir şey olmaz diye düşünüyorum. Zira paylaşmasam bile oyundaki çeşitli bug ve hataları gözlemleyip, er ya da geç gerçeğin farkına varmanız olası.

Her şeyi bu blog yazısına sığdıramasam da oyun hakkında merak edebileceğiniz önemli soruları peşinen cevaplamak isterim. Sizin doğmak olarak bildiğiniz durum aslında benim gibi oyuncuların yeni bir hesap ve karakter oluşturması anlamına geliyor. Yemek yemek, beslenmek gibi durumlarda ise aslında biz karakterimizin HP puanını yükseltiyoruz. Uyuduğunuz zaman oyundan çıkmış oluyoruz, yaşlanmak ise karakterimizi upgrade ettiğimizde oluyor. Ölmek, banlanmak veya karakteri kendi istediğimiz ile silmemiz anlamına geliyor.

Karakterler para birimimiz olan QUE ile gerçek hayatta satılabiliyor. Bir tanıdığınız artık size eskisi gibi davranmıyor mu? davranışlarının değiştiğini mi düşünüyorsunuz? Muhtemelen artık eski oyuncusu tarafından oynanmıyordur. Çok sevdiğiniz bir insan veya ruh eşinizi bulduysanız, Tilviea'da sahipleri gerçekten arkadaş olabilirler.

Sormak istediğiniz diğer soruları bu gönderinin altına yazarsanız karakterime cevaplatmaya çalışacağım, şimdilik çıkmam gerekiyor çünkü Sedat'ın Stamina Puanı azalmaya başladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski