Üçüncü Bölge / 4. Bölüm


Ertesi gün Kayra'yı yanıma çağırdım ve "Olanların farkında mısın?" diye sordum, mahçup bir şekilde yerde ki döşemeleri izlerken, tereddütle "Neyi?" diye sordu. "Boşver" dedim. Elimi duvara götürerek sihirli bir ekran oluşturdum, İhsan'ı izliyorduk. "Bak bu İhsan, senden bir gün önce geldi ve o gerçekten iyi biri. Burada bir takım zorluklar yaşadığını biliyoruz, o bu süreçte senin partnerin olarak sana yardımcı olacak. Tabii eğer sen de istersen."

Kayra başka seçeneği olmadığını biliyordu, her ne kadar İhsan'ı beğenmemiş olsa da çok masum ve akıllı görünmesinden ve burada kalmak istediğinden dolayı hemen kabul etti. Kayra'yı göz kırptığı esnada evinin önüne ışınladım. Başını çevirdiğinde İhsan oradaydı, selamlaşıp tanıştılar.

Kayra, İhsan'ı içeri buyur etti, birlikte eve girdiler. İkisi de konuşmuyor ve birbirlerine bakıyordu. İhsan pek konuşkan ve atılgan biri değildi, sessizce "Şimdi ne olacak?" diye mırılanırken Kayra söze girdi. "Bak, açık konuşayım ben bu saçma yerde bir eş veya sevgili istemiyorum. Sadece burada kalmak ve diğer bölgeye gitmekten kurtulmak istiyorum. Bana bunun için yardım edersen, sana iyi bir arkadaş olurum." İhsan usulca başını salladı ve "Ben de aynı fikirdeyim" dedi.

İlk iş olarak Kayra'nın oluşturduğu o minik sevimli ama bir o kadar da kullanışsız olan evi halletmeye karar verdiler. Evin hemen sol tarafında boş bir slot olduğu için İhsan, evi oraya doğru genişletmeyi teklif etti. Kayra, buna gerek olmadığını düşünse de kabul etti çünkü İhsan ona Üçüncü Bölge'de kalıcı olmaya giden yolu garantilemesinde gerekliydi. İhsan slotun önüne durdu ve henüz ev yapma hakkını kullanmadığı için gözünü kapatarak bir çırpıda Kayra'nın yaptığı evi de içinde kapsayacak, daha büyük halini diledi. Bir den ev bulunduğu yere konuşlandı. Kayra buna şaşırdı, çünkü onun evinin aynısıydı. Yine tatlı, sevimli ama daha büyük! Kayra, teşekkür eder gözlerle İhsan'a bakıp içeriye doğru yürümeye başladı ve "iyi anlaşacağız" diye mırıldandı.

Günler ve haftalar geçti, ben bu süre içerisinde hiç bir duruma müdahale etmeden sadece gözlemlemekle yetiniyordum. İkisi de birbirini sevmişti, İhsan daha dingin ve sessizken, Kayra tam tersiydi. Can sıkıcı durumlara Kayra çabuk sinirlenebilirken, İhsan pek umursamaz davranıyordu. Böylelikle birbirlerini tamamlıyorlardı. İhsan, Kayra'nın 3. Bölge için pek iyi olmadığının farkındaydı fakat içindeki iyi niyeti fark ederek iyi bir insan olabilmesi için ona her fırsatta yardımcı olmayı ihmal etmiyordu...

Asistanım Simge'ye seslendim, anında yanımda belirdi ve Tronoe Festivali'ne ne kadar zaman kaldığını sordum, "2 ay efendim" diye yanıtladı.

Tronoe Festivali; Birinci Bölge'de yaşayan vatandaşların katılıp kendilerini kanıtlayabildikleri ve İkinci Bölge'de yaşamaya hak kazanabildikleri bir yarışmadır. Her yıl yalnızca bir kişi İkinci Bölge'ye geçebilir, böylelikle Birinci Bölge'de bilinçli olarak yaşattığımız zulümden kurtulmuş ve Üçüncü Bölge kadar olmasa da daha rahat bir şekilde İkinci Bölge'de varlığını sürdürür. Yarışmaya her sene sadece hem zeka hem de güç bakımından kendini kanıtlayabilmiş 5 kişi katılabilir, bu yüzden 2 ay içerisinde katılımcı listesini çıkarmalı ve bir an önce gerekli hazırlıklara başlamalıyım.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski