Digiturk ve D-Smart Tarafından Dolandırıldım

 


Merhaba, bu yazıyı eğer bu iki firmadan hizmet almayı düşünüyorsanız rehber olması açısından paylaşıyorum. Olur da bir hata yapıp abone olursanız neyle karşılacağınızı bilin.

Bundan 2 sene önce çalışırken bari arkada bir şeyler tıngırdasın diye Digiturk aboneliği başlattım. Aylık 30₺ gibi bir ücreti vardı, 5 tane de dizi-film kanalı vardı, her şey uygun. 1 hafta gibi bir süre bekledikten sonra sağolsunlar kurulum için zahmet edip geldiler. Bir kaç ay sonra 5 adet olan kanal 3 adete düştü, bazı kanalların 2. ve 3. varyasyonlarını kaldırdılar. Tamam dedik sorun değildi, amaç zaten bir şeyler dönmesiydi.

2 yıl öyle ya da böyle kullandık, bazen hiç televizyonu açmadım, bazen şöyle bir zaplayıp geçtim. 2 yılın sonunda tek avantaj bir kaç tane sinema kanalı olarak kaldı, çoğu kanala girince "bilmem ne paketi"ne geçmeniz gerekiyor diye uyarı çıktı. Son faturam da 100 küsür lira gelince, tamam artık miladı dolmuş iptal edelim dedik. Olabilir, genelde zaten firmalar başta ve sonda aynı olmuyor alıştık buna.

İşte olaylar bundan sonra başlıyor. İptal etmek için bir form yok, müşteri hizmetlerini arayayım dedim tahmin edeceğiniz üzere çıkan yok. Sonra aklıma geldi ki E-Devlet üzerinden iptal işlemi yapılabiliyordu, oradan yaptım ve çıktım.

Aylar sonra aklıma geldi bir gireyim dedim hizmet ne durumda iptal olmuş mu, hesaba girdiğimde adımın yanında "Aktif" yazıyordu, fakat bu süreçte ne bir fatura ne bir bildirim gelmedi. Ticket gönderdim ve 3 ay önce hizmeti iptal ettiğimi, neden hala aktif yazdığını sordum. 5 gün sonra fatura hatırlatma SMS'i geldi, 850₺ bir borç çıkmış. Girip ticket cevaplarına baktım, akıllı kart ve cam modülü iade etmediğiniz için hizmetiniz aktif faturanızı ödedikten sonra pasif duruma geçecektir demişler.

Sonradan hatırladım ki kuruluma gelen ekip televizyona bir kart takmıştı, anladığım kadarıyla onu istiyorlar. Müşteri hizmetlerini arayıp (40 dakikalık bekleyişin ardından...) durumu anlatarak çözüm talep ettim. Adres istedim ve kargo yapabileceğimi söyledim. Kargo kabul etmediklerini, bağlı olduğum teknik servise teslimat yapabileceğimi söylediler ve teknik servisin adresini ve telefon numarasını verdiler. Tabii dipnot olarak da "servis almayabilir, ikna etmeye çalışın, iptalden 10 gün sonra iade edip form doldurmanız gerekiyordu" diye belirttiler. Elbette ki bana böyle bir bilgi gelmedi. 

Neden gelsin ki? Bilgi verirlerse nasıl para kazanacaklar?

Başladım numarayı aramaya, bugün itibariyle toplamda 30 kere aradım ve telefonu açan yok, adresi Google'da arattığımda "KAPALI" olarak görünüyor. Yani anlayacağınız teknik servis de sanırım bunlardan bıkmış olacak ki dükkanı kapatıp gitmiş. Tek ihtimal teknik servisi aramaya gitmek, eğer bulursam ve açıksa yalvarıp ikna edip modülü teslim etmek. Olur da şansım yaver giderse faturam silinecek:) 

. . .

Digiturk iptal olunca farklı bir platform arayışına geçtim ama bunlardan dilim yanınca yeni bir abonelik de yapmak istemiyordum. D-Smart'ın GO adında bir platformu çıkmış, aynı bildiğimiz Tivibu, Tv+ gibi. Zaten ihtiyacım olan bir kaç dizi film kanalı olduğu için en uygun fiyatı da D-Smart sunduğu için alayım bari dedim. Normalde firmalar hizmeti deneyebilmemiz için deneme süresi sunar, bu D-Smart'ta yok, neyse dedim kaç yıllık firma ne olabilir ki, 1 yıllık 400₺ ödeyerek satın aldım.

WebOS işletim sistemine sahip LG marka bir televizyon kullanıyorum, uygulamasını indirerek giriş yaptım, 5-10 dakika güzeldi içerikler tatmin edici ve yayın kalitesi güzeldi. 10 dakika gibi bir sürenin ardından yayın dondu ve loading ikonu çıktı. Maşallah dedik ya anında bozdu kendini.

Uygulamayı kapatıp açtım, 5 dakika kadar başka kanal izleyip tekrar aynı problemi yaşadım. Bu sefer uygulama kendi kendine yeniden başladı. Yani özetle "kasıyor". WhatsApp hatlarını bulup oradan yazdım, daha bugün aldığımı uygulamalarında problem olduğunu belirttim. 5 soruluk bir anket sonrası ilgili birime yönlendirdiklerini söylediler.

3-4 gün boyunca ara ara sorup "ilgili birim" dönüşü bekledikleri cevabını aldım. Baktım böyle olmayacak mail adreslerine konuyu yazdım. Problemi çözmelerini, çözemiyorlarsa iade yapmalarını istedim. Onlar da konuyu "ilgili birime" yönlendirdiler. Bir kaç defa da mail üzerinden gelişme olup olmadığını sordum ama sonuç yine bildiğiniz üzere "ilgili birim".

Bugün D-Smart tarafında da tam 15 gün oldu, muhtemelen cayma süremi bitirmeye çalıştılar, bitirdiler de, "ilgili birim" dönüşünü dört gözle bekliyorum.

. . .

Özet olarak iki firma tarafından da dolandırıldığımı hissediyorum. Digiturk'te işime yaramayacak, Çin'de $5'a satılan bir kart için 850₺ ödemek zorunda bırakıldım. D-Smart'ta da kullanamadığım bir pakete 400₺ verdim ve karşımda muhatap yok. Ne yazık ki bizim ülkemizde ki dijital hizmet firmalarının tamamına yakını bu şekilde, dolandırıcı. Aldığı parayı hak eden, hakkıyla hizmet veren bir platform bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Kaldı ki şu saatten sonra bir yere taahhüt vermek, sözleşme imzalamak gibi bir hata aslaya yapacağımı sanmıyorum, bunu okuyan ziyaretçilerime de asla tavsiye etmiyorum. Son sözlerimi ise "IPTV candır." diyerek bitirmek istiyorum, sevgiler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski